Latest Post :
Home » » သရက္သီးသနပ္ ျပဳလုပ္နည္း

သရက္သီးသနပ္ ျပဳလုပ္နည္း

{[['']]}
• သရက္သီးသနပ္<br /><br />ပါ၀င္ပစၥည္း<br />-------------<br />၁။ သရက္သီးေျခာက္ - ၂ ပိႆာ<br />၂။ နံ နံေစ့ - ၁၀ က်ပ္သား<br />၃။ ဇီရာ - ၃ က်ပ္သား<br />၄။ ပဲနံ႔သာ - ၂ က်ပ္သား<br />၅။ ဆား - ၃ က်ပ္သား<br />၆။ ဖာလာေစ့ - ၁ က်ပ္သား<br />၇။ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ - ၂ ဆယ္သား<br />၈။ ဘိန္းေစ့ - ၅ က်ပ္သား<br />၉။ မုန္ညင္းေစ့ - ၅ က်ပ္သား<br />၁၀။ ကရေ၀းရြက္ - ၂ က်ပ္သား<br />၁၁။ နံနံပြင့္ - ၂ က်ပ္သား<br />၁၂။ ဆီ - ၁ ပိႆာ<br />၁၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂၅ က်ပ္သား (အခြံခြာၿပီး အစိတ္စိတ္ပါ)<br /><br />ျပဳလုပ္နည္း<br />------------<br />	သရက္သီးသနပ္ အခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္စပ္ကို <br />ရင္ကြဲသရက္သီးစစေပၚခ်ိန္ မရင့္မီ အေစ့မရွပ္ခင္ <br />အသီးႏုခ်ိန္ (၃)လက္မ၊ (၄)လက္မအရြယ္ေလာက္မွာ <br />အခြံခြာ၊ အေစ့ထုတ္၊ ပါးပါးလွီး၊ ေရေဆး၊ ဆားစိမ္မယ္။ <br /><br />ဆားနဲ႔ တစ္ညႏွပ္မယ္။ ၿပီးရင္ ေန ႏွစ္ရက္လွန္းၿပီး <br />ရလာတဲ့သရက္သီးေျခာက္ကို နံနံေစ့၊ ဇီရာ၊<br /> ပဲနံ႔သာ၊ ဖာလာေစ့၊ ကရေ၀းရြက္၊<br /> နံနံပြင့္ ေရာႀကိတ္ထားတာနဲ႔ ဘိန္းေစ့၊ မုန္ညင္းေစ့၊ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔တို႔ကို သမေအာင္ ေမႊမယ္။ <br /><br />ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ေရာေမႊထားတာမ်ားကို <br />သရက္သီးဖတ္မေပၚေအာင္ ဆီအျမဳပ္ထည့္၍ <br />အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျဖဴျဖဴးလိုက္ပါ။ <br /><br />• သရက္သီးသနပ္အခ်ဳိစားခ်င္ပါက<br /> သၾကား(၁၀)က်ပ္သားထည့္ၿပီး<br />အထက္ပါနည္းအတုိင္းျပဳလုပ္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။<br /><br />•	သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ျပဳလုပ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ <br />သရက္သီးအခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္စပ္တို႔နဲ႔ ပါ၀င္ပစၥည္း ပမာဏတူေပမယ့္ <br />ျပဳလုပ္နည္းမွာ နည္းနည္းကြဲပါတယ္။<br /> သရက္သီးအစိမ္းသနပ္အတြက္<br /> ရင္ကြဲသရက္သီးအရင့္ အလံုးႀကီးတစ္လံုး<br />ကို အခြံမခြာဘဲ တစ္လက္မအရြယ္ရွစ္စိတ္၊ <br />ကိုးစိတ္လွီးကာ ေရေဆးၿပီး ဆားစိမ္မယ္။ <br />ဆားနဲ႔တစ္ညႏွပ္ၿပီး ေနကိုေန႔တစ္၀က္ပဲလွန္းပါ။ <br />သရက္သီးအခ်ဳိနဲ႔ ခ်ဥ္စပ္ျပဳလုပ္နည္းအတုိင္း ျပဳလုပ္၍ သံုးေဆာင္ပါ။<br /><br />• ေဒၚသန္းသန္း (Food STUFFS Production)
 ပါ၀င္ပစၥည္း

-------------
၁။ သရက္သီးေျခာက္ - ၂ ပိႆာ
၂။ နံ နံေစ့ - ၁၀ က်ပ္သား
၃။ ဇီရာ - ၃ က်ပ္သား
၄။ ပဲနံ႔သာ - ၂ က်ပ္သား
၅။ ဆား - ၃ က်ပ္သား
၆။ ဖာလာေစ့ - ၁ က်ပ္သား
၇။ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ - ၂ ဆယ္သား
၈။ ဘိန္းေစ့ - ၅ က်ပ္သား
၉။ မုန္ညင္းေစ့ - ၅ က်ပ္သား
၁၀။ ကရေ၀းရြက္ - ၂ က်ပ္သား
၁၁။ နံနံပြင့္ - ၂ က်ပ္သား
၁၂။ ဆီ - ၁ ပိႆာ
၁၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂၅ က်ပ္သား (အခြံခြာၿပီး အစိတ္စိတ္ပါ)

ျပဳလုပ္နည္း
------------
သရက္သီးသနပ္ အခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္စပ္ကို 
ရင္ကြဲသရက္သီးစစေပၚခ်ိန္ မရင့္မီ အေစ့မရွပ္ခင္ 
အသီးႏုခ်ိန္ (၃)လက္မ၊ (၄)လက္မအရြယ္ေလာက္မွာ 
အခြံခြာ၊ အေစ့ထုတ္၊ ပါးပါးလွီး၊ ေရေဆး၊ ဆားစိမ္မယ္။

ဆားနဲ႔ တစ္ညႏွပ္မယ္။ ၿပီးရင္ ေန ႏွစ္ရက္လွန္းၿပီး 
ရလာတဲ့သရက္သီးေျခာက္ကို နံနံေစ့၊ ဇီရာ၊
ပဲနံ႔သာ၊ ဖာလာေစ့၊ ကရေ၀းရြက္၊
နံနံပြင့္ ေရာႀကိတ္ထားတာနဲ႔ ဘိန္းေစ့၊ မုန္ညင္းေစ့၊ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔တို႔ကို သမေအာင္ ေမႊမယ္။

ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ေရာေမႊထားတာမ်ားကို 
သရက္သီးဖတ္မေပၚေအာင္ ဆီအျမဳပ္ထည့္၍ 
အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျဖဴျဖဴးလိုက္ပါ။

• သရက္သီးသနပ္အခ်ဳိစားခ်င္ပါက
သၾကား(၁၀)က်ပ္သားထည့္ၿပီး
အထက္ပါနည္းအတုိင္းျပဳလုပ္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

• သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ျပဳလုပ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ 
သရက္သီးအခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္စပ္တို႔နဲ႔ ပါ၀င္ပစၥည္း ပမာဏတူေပမယ့္ 
ျပဳလုပ္နည္းမွာ နည္းနည္းကြဲပါတယ္။
သရက္သီးအစိမ္းသနပ္အတြက္
ရင္ကြဲသရက္သီးအရင့္ အလံုးႀကီးတစ္လံုး
ကို အခြံမခြာဘဲ တစ္လက္မအရြယ္ရွစ္စိတ္၊ 
ကိုးစိတ္လွီးကာ ေရေဆးၿပီး ဆားစိမ္မယ္။ 
ဆားနဲ႔တစ္ညႏွပ္ၿပီး ေနကိုေန႔တစ္၀က္ပဲလွန္းပါ။ 
သရက္သီးအခ်ဳိနဲ႔ ခ်ဥ္စပ္ျပဳလုပ္နည္းအတုိင္း ျပဳလုပ္၍ သံုးေဆာင္ပါ။

• ေဒၚသန္းသန္း (Food STUFFS Production)

Share this article :

Post a Comment

 
𝕾𝖚𝖕𝖕𝖔𝖗𝖙 : 𝕮𝖗𝖊𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌 𝖂𝖊𝖇𝖘𝖎𝖙𝖊 𝓨3𝓚𝓗
𝕮𝖔𝖕𝖞𝖗𝖎𝖌𝖍𝖙 © 2011~2019 Pro Skill - 𝕬𝖑𝖑 𝕽𝖎𝖌𝖍𝖙𝖘 𝕽𝖊𝖘𝖊𝖗𝖛𝖊𝖉
𝕿𝖊𝖒𝖕𝖑𝖆𝖙𝖊 𝕮𝖗𝖊𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌 𝖂𝖊𝖇𝖘𝖎𝖙𝖊 𝕻𝖚𝖇𝖑𝖎𝖘𝖍𝖊𝖉 𝖇𝖞 𝓨3𝓚𝓗
𝕻𝖗𝖔𝖚𝖉𝖑𝖞 𝖕𝖔𝖜𝖊𝖗𝖊𝖉 𝖇𝖞 𝕭𝖑𝖔𝖌𝖌𝖊𝖗